У Миколаєві відкрилась виставка антивоєнних карикатур і відбулося спецпогашення марки і конверту «Ассоль вже не та» (ФОТО)


21:3421.05.2022

Сьогодні, 21 травня, в Гуманітарному штабі Центру Підтримки Бізнесу відбулася Міжнародна виставка політичних та антивоєнних карикатур в рамках міжнародного конкурсу під відомим з початку війни гаслом «Русскій воєнний корабель, іди на ***!».

Про це повідомили у Центрі підтримки бізнесу, передає Інше ТВ.

“Війну навряд чи можливо зупинити за допомогою сатири і гумору, однак, впевнено сподіваємось хоч на мить наблизити її закінчення, показати справжнє обличчя божевільного диктатора-параноїка, брехливість російської пропаганди, відсутність зародків людяності, моральності та моралі у російських окупантів. На інформаційному фронті «сатира має бути вбивча»”, – каже керівник Центру підтримки бізнесу Артем Ващиленко.

Окрім власне виставки, пройшла церемонія спецпогашення нового конверту та марки «Асоль вже не та».

Як повідомляє директор миколаївської школи №57 Андрій Малахов, конверт випущений тиражем лише 150 штук, а марок виготовлено лише 280 одиниць. Участь у спецпогашенні взяла спеціальна комісія, до складу якої увійшли Тетяна Чичкалюк, голова Центру підтримки бізнесу Артем Ващиленко, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, депутат облради Надія Іванова та директор Миколаївської філії компанії «Укрпошта» Єгор Косоруков.

Ідея створення картини, яка і стала основною у створенні марки, належить художнику Віктору Живаго. Ідея відобразити це в марці належить Тетяні Чичкалюк.

Спецпогашення відбувалося штемпелем «Миколаївщина – вітрила України», розробленого спеціально для нашого регіону. Справа і зліва на ньому зображені якорі, а сам штамп нагадує корабель.

Після спецпогашення один із тематичних конвертів вирушив у фонди Миколаївського краєзнавчого музею, а частину інших розіграли на благодійному аукціоні для придбання портативного електрокардіографа для ЛШМД.

Як повідомляло Інше ТВ, Укрпошта, МЗС та студія FFFACE.ME оживили марку з кораблем: тепер можна побачити на власні очі, як тоне «москва» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube