росія застосовує мінімум 4 підводні човни для ракетних ударів по Україні – The Times


09:0023.04.2022

росія використовує щонайменше чотири підводні човни для здійснення атак ракетами типу “Калібр” по цілях на території України.

Про це заявили військово-морські експерти Г.І. Саттон і Бенджамін Піттет у коментарі The Times, передає УНН.

“Запуски ракет з глибини 50 метрів під поверхнею важко помітити навіть за допомогою супутників, але військово-морські експерти стверджують, що підводні човни класу Палтус регулярно завантажували ракети і боєголовки великої дальності в російських портах, перш ніж знову зникнути під водою”, – йдеться в повідомленні.

Саттон і Піттет вважають, що є вагомі підстави стверджувати про ракетні запуски із субмарин по цілях в українському тилу через наявність даних у відкритих джерелах інформації про завантаження ракет “Калібр” та боєголовок на російські підводні човни у військово-морських портах.

Саттон зазначив, що “Незадовго до вторгнення ми бачили з відкритих даних, як на борти субмарин завантажували ракети. Завантаження ракет тривали і після початку вторгнення”.

Підводні човни класу Палтус здатні запускати ракети типу “Калібр” із торпедних апаратів. Ці ракети можуть летіти до цілей на відстані до 2500 кілометрів, тобто з Чорного моря можуть сягнути всіх українських регіонів.

Також Саттон зазначив, що російські військові кораблі почали поводитися обережніше вздовж українського узбережжя, аби не потрапити в зону дії протикорабельних ракет українських сил.

Як повідомляло Інше ТВ, На півдні України за минулу добу уражено 19 цілей противника, знищено 38 окупантів та 9 одиниць техніки, але ракетна загроза залишається – ОК «Південь» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube