В Україні офіційно підтверджено ще один випадок поліомієліту у дитини


19:4124.01.2022

24 січня 2022 року Регіональна референс-лабораторія ВООЗ у Гельсінкі підтвердила поліовірус типу 2 (VDPV-2) у зразку від 2-річної дитини з України.

Зразок від хворого подібний до тих, що були вже визначені напередодні восени на Рівненщині (тоді захворіла 1,5-річна нещеплена дівчинка).

Про це повідомили в Центрі громадського здоров’я в Україні, передає Інше ТВ.

На поліомієліт захворів хлопчик, який проживає з родиною на Закарпатті. Симптоми захворювання з’явилися у нього 13 грудня 2021 року під час перебування в лікарні в м. Львів через лікування іншого захворювання. 24 грудня дитина вже мала ознаки млявого нижнього парапарезу (неврологічний синдром, що вражає дві кінцівки).

Зі слів мами, дитина не щеплена через відмову батьків, ​​контактів із дітьми, які нещодавно отримали щеплення, не було. Дитина проживає в сім’ї одна, рідних братів і сестер не має. Сім’я проживає в окремому будинку, умови проживання задовільні, водопостачання децентралізоване. 

28 грудня 2021 року відібрані зразки направили в Центр громадського здоров’я для дослідження в референс-лабораторії з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусологічних та особливо небезпечних патогенів. Позитивний результат підтверджено й у лабораторії ВООЗ у Гельсінкі, Фінляндія.

Епідеміологічне розслідування можливого джерела інфекції триває.

Як повідомляло Інше ТВ, в Україні від початку 2021 року поліомієліт визначено у 20 дітей.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube