Держпродспоживслужба розвповіла про перевірку міських ринків Миколаєва щодо дотримання карантинних норм


15:4327.08.2020

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко під час онлайн-брифінгу поінформувала про рівень дотримання карантинних норм міськими ринками в Миколаєві.

Вона роз’яснила, що на той момент, коли розпочався карантин діяла постанова №392, відповідно до якої працівники Держпродспоживслужби мали щоденно 1-2 рази перевіряти міські ринки.

На сьогоднішній день діє нова постанова, якою запроваджено адаптивний карантин. Зараз фахівцями Держпродспоживслужби щотижнево перевіряється від двох до чотирьох ринків. Головними умовами сьогодні є контроль за дотриманням температурного режиму самих продавців ринку та дистанція між покупцем та продавцем у 1,5 метри.

Лариса Бурденко зазначає, що під час перевірок в останні два-три тижні не було зафіксовано порушень з боку керівників ринку.

В цей же час вона акцентує увагу громади на тому, що коли Миколаївщина знаходиться в «зеленій зоні», головні вимоги, які вимагаються від кожного з нас, дотримуватися масочного режиму та соціальної ізоляції в громадських місцях.

Читайте також: Найболючіше питання – підготовка шкіл до навчання в умовах карантину, — Лариса Бурденко



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube