Олена Удовиченко про навчання в школах в умовах карантину


17:4126.08.2020

Вчора, 25 серпня, директор департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Олена Удовиченко в ефірі телеканалу UA: Миколаїв розповіла про те, як буде побудований навчальний процес в школах в умовах карантину.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОДА. 

Вона зазначила, що постанова №42 Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) вже скасована.

Наразі від 22 серпня 2020 року діє постанова №50 Головного державного санітарного лікаря України і в ній виписані всі протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Під час ефіру Олена Удовиченко повідомила, що «на щастя, що Миколаївщина знаходиться у зеленій зоні і ми сподіваємося, що 1 вересня діти прийдуть в заклади освіти, де їх вже чекають вчителі, адже і батьки також хочуть, щоб діти навчалися за традиційною системою».

Вона проінформувала, що для того, аби не було масового скупчення під час входу до приміщень закладів освіти, керівники цих закладів мають розробити графік і надати можливість відкриття всіх входів для того, аби запобігти скупченню дітей.

«Рекомендується скласти гнучкий графік початку навчальних занять для різних вікових категорій з певним мінімальним інтервалом для того, щоб, наприклад, початківці зайшли в один час, а старша школа в інший час», ̶  зазначає Олена Удовиченко.

При вході в приміщення буде здійснюватися температурний скринінг всім дітям. В більшість закладів освіти вже закуплено безконтактні термометри органами місцевого самоврядування та завдяки грантовій допомозі. «Є такий досвід, що вже проводять сесії чи приймають розпорядження голів місцевих адміністрацій про виділення додаткових коштів для забезпечення засобами захисту для закладів освіти», ̶  розповіла вона.

На завершення вона повідомила, що свято першого дзвоника буде проводитися в різних формах, в залежності від кількості дітей, які навчаються в школі. Якщо школярів мало, то буде можливість провести свято на свіжому повітрі, в іншому ж випадку  ̶  дистанційно.

Як повідомляло Інше ТВ, “На сьогодні у Миколаївській області відсутні підстави щодо переведення дітей на дистанційну форму навчання” – Олена Удовіченко (ВIДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube