У Миколаєві ДБР розслідує безпідставне збільшення видатків обласного бюджету на 83 млн. грн.


13:3618.12.2019

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, здійснюють досудове розслідування за фактом видачі посадовими особами Миколаївської обласної ради завідомо неправдивих документів. Дії посадовців призвели до безпідставного збільшення видаткової частини обласного бюджету на суму понад 83 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією: у травні 2019 року Миколаївська обласна рада з третьої спроби прийняла рішення про внесення змін до бюджету області на 2019 рік.  У подальшому, посадовими особами облради  до цього рішення безпідставно додано пункти, що збільшують видаткову частину бюджету на суму понад 83 млн грн. Кошти виділені без дотримання передбаченої законодавством процедури голосування депутатами.

Важливо: слідчі ДБР з’ясовують чи були в подальшому використані безпідставно виділені бюджетні кошти. 

Примітка: голова Миколаївської обласної ради була завчасно повідомлена про необхідність проведення слідчими ДБР тимчасового доступу до речей і документів та, незважаючи на попередження, проводила у запланований час прес-конференцію, чим заблокувала слідчі дії.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Миколаївської області.

Кваліфікація: складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте: КС обнародовал заключение относительно подчинения президенту НАБУ и ГБР



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube