Чехія виділила близько 35 млн.євро на боєприпаси для України


10:0628.06.2024

Чехія виділила приблизно 35 мільйонів євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України.

Про це повідомила у четвер, 27 червня, міністерка оборони Яна Чернохова, як пише Інше ТВ, передає «Польське Радіо».

За словами прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали, ці кошти будуть витрачені на закупівлю боєприпасів у чеської компанії STV Group.

У вівторок, 25 червня, Фіала повідомив, що деякий час тому в Україну прибула перша партія боєприпасів. Жодних подробиць він тоді не надав. У четвер міністерка оборони заявила, що мова йде про 50 тисяч боєприпасів, купівлю яких профінансувала Німеччина. Загалом Берлін виділив кошти на закупівлю 180 тисяч артилерійських снарядів.

Наразі, як повідомила Чернохова, до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України, отриманих переважно з країн поза ЄС, приєдналися 18 країн, 15 з яких задекларували конкретні суми. З кожною з цих країн Міністерство оборони Чехії підписує меморандум. Наразі цей документ був підписаний з Литвою, Данією, Нідерландами, Канадою, Португалією, Бельгією, Латвією, Норвегією, Люксембургом, Ісландією та Словенією.

Прем’єр-міністр Фіала заявив, що артилерійські боєприпаси будуть поставлятися в Україну регулярно. Мета — доставити до 500 тисяч штук до кінця року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube