У ЄС погодили новий пакет санкцій проти білорусі


22:1226.06.2024

У Європейському Союзі погодили новий пакет санкцій проти білорусі, повідомили у бельгійському головуванні у Раді ЄС у середу, пише УНН.

“Посли ЄС погодили в принципі новий пакет санкцій проти білорусі. Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення росії в Україну, включаючи боротьбу з обходом санкцій”, – зазначили у бельгійському головуванні у Раді ЄС у X.

“За останні місяці стало очевидно, що основний обхід санкцій (проти росії – ред.) відбувається через білорусь, – вказало у коментарі DW дипломатичне джерело в Брюсселі. – Коли ми вели переговори щодо 14-го пакету, ми зосередилися лише на росії, але залишається лазівка, яку необхідно закрити”.

За його словами, останніми днями Єврокомісія розробляла пакет санкцій щодо білорусі, щоб привести його у відповідність до обмежувальних заходів, вжитих проти росії. “Ми розуміємо, що це дуже короткий термін, адже зазвичай на це потрібно кілька тижнів, – підкреслив співрозмовник DW. – Але зі зрозумілих причин переважна більшість держав-членів визнала, що ми повинні спробувати встигнути до 30 червня”.

Введення нових санкцій щодо білорусі активно просуває Бельгія. Обмежувальні заходи, ухвалені на рівні послів, можуть затвердити вже 27-28 червня на саміті ЄС у Брюсселі.

Читайте: Проросійська блогерка і ексекстрасенс з Латвії попросила притулку у Білорусі – і повторила текст біглого польського судді



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube