Солдати з Північної Кореї порушили кордон Південної Кореї


16:4611.06.2024

Південнокорейські солдати зробили попереджувальні постріли після того, як північнокорейські війська ненадовго порушили напружений кордон на початку цього тижня.

Про це повідомило видання Associated Press із посиланням на військових Південної Кореї.

На добре укріпленому корейському кордоні, який називається Демілітаризованою зоною, час від часу відбуваються кровопролиття і жорстокі сутички. Хоча недільний інцидент стався на тлі тліючої напруженості між двома Кореями, спостерігачі кажуть, що він навряд чи переросте в ще одне джерело ворожнечі, оскільки Південна Корея вважає, що північнокорейці не навмисно порушили кордон, а Північна Корея також не відкривала вогонь у відповідь.

О 12:30 в неділю деякі північнокорейські солдати, які займалися невстановленими роботами на північній стороні кордону, перетнули військову демаркаційну лінію, яка розділяє дві країни, повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Північнокорейські солдати з будівельними інструментами, деякі з яких були озброєні, негайно повернулися на свою територію після того, як південнокорейські військові зробили попереджувальні постріли і випустили попереджувальні радіопередачі, заявили в Об’єднаному комітеті начальників штабів. За його словами, Північна Корея не проводила жодних інших підозрілих дій.

Демілітаризована зона завдовжки 248 кілометрів (155 миль) і завширшки 4 кілометри (2,5 милі) є найбільш добре обладнаним кордоном у світі. Приблизно 2 мільйони мін встановлено всередині і поблизу кордону, який також охороняється парканами з колючого дроту, танковими пастками і бойовими військами по обидва боки. Це спадщина Корейської війни 1950-53 років, яка закінчилася перемир’ям, а не мирним договором.

У неділю Південна Корея відновила антипхеньянські пропагандистські трансляції з прикордонних гучномовців у відповідь на нещодавні запуски Північною Кореєю повітряних куль з гноєм і сміттям через кордон. Південна Корея заявила, що Північна Корея встановила власні прикордонні гучномовці у відповідь, але ще не ввімкнула їх.

Нагадаємо: КНДР запустила понад 300 повітряних куль у бік Південної Кореї



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube