НАТО планує розширити технологічну співпрацю та обмін розвідданими з Україною – ЗМІ


06:0607.06.2024

Північноатлантичний альянс і Україна планують підписати угоду про розширення співпраці у сфері оборонних технологій та обміні розвідданими про можливості Росії в галузі радіоелектронної боротьби.

Про це журналістам повідомив помічник генерального секретаря НАТО Девід ван Веел, пише “Європейська правда” з посиланням на Bloomberg.

Як оголосив ван Веел, угода, яка запроваджує нові стандарти для обміну інформацією між Україною та НАТО, зокрема про ланцюги постачання безпілотників, буде фіналізована до саміту Альянсу у Вашингтоні.

Одна з цілей угоди – допомогти Україні стати масштабним постачальником технологій після закінчення війни, а для НАТО йдеться і про наслідування деяких прикладів швидкого впровадження і розгортання військових технологій.

“Українці впроваджують інновації на дуже високій швидкості. Але, звичайно, росіяни не дурні. Це означає, що інновації на полі бою не є статичною річчю. Це більше схоже на шахи”, – вважає помічник генсека НАТО.

Заява ван Веела пролунала на першому Форумі оборонних інновацій Україна-НАТО, який відбувся в Кракові на початку тижня і в якому взяли участь представники 17 країни, зокрема України, Бельгії та США.

Як повідомляло Інше ТВ, Без НАТО. Байден розповів, що вкладає в поняття «мир для України»



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube