Шольц: Україна може застосовувати німецьку зброю для ударів по цілях у РФ, але рішення щодо Taurus потребує обговорень із союзниками


22:0406.06.2024

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 6 червня підтвердив свою позицію, що Україна може використати західну зброю для захисту від ударів з території Росії, подібних тим, яких Росія завдає по Харківської області через кордон з Україною.

Про це пише «Голос Америки», передає Інше ТВ.

“Щоб захиститися від таких атак, Україна також може використовувати зброю, надану нами та нашими союзниками – завжди відповідно до міжнародних правових зобов’язань”, – сказав Шольц у промові в німецькому Бундестазі у четвер щодо безпекової ситуації.

Водночас Шольц у зверненні пообіцяв, що зробить усе від нього залежне, щоб Німеччину не втягнули у війну Росії проти України.

Коментарі Шольца прозвучали після того, як Німеччина озвучила офіційну згоду на використання Україною наданої зброї для ураження цілей на території Росії.

“Ми тісно скоординували нашу відповідь з нашими союзниками. Як завжди”, — наводить слова Шольца з цього приводу агентства DPA.

Як повідомляло Інше ТВ, Німеччина замовить у Rheinmetall додаткові 200 тисяч артснарядів, – Reuters



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube