Латвія виділить на підтримку інфраструктури України 6 млн.євро


08:3123.05.2024

У 2024 році Латвія виділить 6 мільйонів євро на підтримку розвитку інфраструктури в Україні. Очікується, що аналогічний обсяг підтримки буде закладено і на 2025 рік. 

Про це стало відомо під час зустрічі латвійської делегації на чолі з Міністром економіки Латвійської Республіки Вікторсом Валайнісом з представниками Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України, інформує Урядовий портал. 

Під час зустрічі сторони обговорили розбудову логістичних ланцюжків, створення вигідних фінансових та економічних умов та стимулювання економічного співробітництва між країнами.

Латвійська Республіка зацікавлена в зміцнені економічних зв’язків, зокрема, в питаннях заміщення експорту сільськогосподарської продукції з рф та розвитку експортних шляхів. Передбачається, що для українських експортерів, так і для латвійських партнерів буде сформована пропозиція щодо комбінованого логістичного рішення, яке включатиме як наземний, так і морський транспорт. 

Сторони також обговорили розширення співпраці у сфері залізничного транспорту і використання сервісу єЧерга. Крім того, представники латвійської делегації запевнили в готовності авіаперевізника airBaltic розпочати роботу в Україні, як тільки буде відновлене повітряне сполучення.

Учасники зустрічі домовились про створення робочої групи, яка дозволить напрацювати рішення у сфері транспортної співпраці – як на рівні двох країн, так і на рівні Європейського Союзу.

Як повідомляло Інше ТВ, Німеччина може збільшити цьогорічний бюджет підтримки для України на 3,8 млрд євро



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube