Ізраїль завдав ударів по всьому Сектору Гази, коли Салліван намагався переконати Нетаньягу цього не робити, – Reuters


21:5119.05.2024

Сьогодні, 19 травня, радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван намагався переконати прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу обмежити свою операцію у Секторі Гази. У Вашингтоні стурбовані великою кількістю загиблих палестинців внаслідок ударів ЦАХАЛ і тому наполягають, аби Тель-Авів завдавав по бойовиках ХАМАС більш точкові удари.

Саме під час цього обговорення ізраїльської кампанії проти ХАМАС ЦАХАЛ завдав ударів по всій території Сектору Гази. Про це пише 24 канал з посиланням на Reuters.

Зокрема, за словами представників охорони здоров’я Гази та ХАМАС, щонайменше 28 палестинців були вбиті сьогодні, 19 травня. Більшість загинула під час удару по будинку в Нусейраті в центральній частині анклаву.

Цивільна служба з надзвичайних ситуацій Гази повідомила, що рятувальні групи наразі знайшли тіла 150 палестинців, убитих за останні дні, і що 300 будинків постраждали від ізраїльського повітряного та наземного обстрілу.

Як повідомляло Інше ТВ, тиждень тому ізраїльська армія активізувала операції на півдні Гази та закликала десятки тисяч жителів Рафаха евакуюватися.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube