За два роки Фінляндія збільшила кількість міст-побратимів в Україні в п’ять разів


19:2816.05.2024

Співпрацю з російськими містами країна зупинила.

Про це пише Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

Сьогодні у фінських міст є п’ятнадцять міст-побратимів в Україні. До повномасштабного вторгнення в Україні такі зв’язки були лише з трьома містами, тоді як багато фінських міст мали побратимські відносини з Росією. Однак війна змінила ситуацію.

За даними асоціації муніципалітетів Kuntaliitto, зараз діяльність з російськими містами зупинена, а з українськими містами розвиваються стосунки.

Наприклад, наприкінці минулого року побратимами стали міста Вааса і Херсон, Сейняйокі та Мелітополь.

Головною метою є налагодження конкретної співпраці, і між містами вже ведуться обговорення у таких сферах, як освіта та відбудова.

Вааса й Херсон розпочнуть співпрацю цього літа. У червні представники муніципалітетів зберуться, щоб обговорити міське планування та реконструкцію. До співпраці також долучиться шведське місто Умео. Вааса є побратимом німецького міста Кіль та з грудня минулого року й українського Херсону, тому влітку представники обох міст обговорять детальніше, як вони разом можуть допомогти Херсону.

Співпраця Сейняйокі та Мелітополя розпочалася з освіти. Вони стали побратимами у жовтні 2023 року. Однак Мелітополь знаходиться на окупованій території, що обмежує можливості для спільних проєктів. Міста-побратими хочуть розширювати співпрацю. Наприкінці минулого року група вчителів різних шкіл Мелітополя відвідала Сейняйокі. Вони познайомилися з фінською освітою та налагодили професійні зв’язки.

Як повідомляло Інше ТВ, Фінське місто Котка стане побратимом Миколаєва



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube