НАТО засудив розміщення російської ядерної зброї в Білорусі


22:3107.05.2024

У Північноатлантичному альянсі засудили розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час зустрічі з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською, йдеться на офіційному сайті, пише «Радіо Свобода».

«Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ привітав Світлану Тихановську у штаб-квартирі НАТО у вівторок, 7 травня, для обміну думками. Тихановська також звернулася до Північноатлантичної ради… Генеральний секретар обговорив позицію Тихановської щодо розгортання російської ядерної зброї на білоруській території», – зазначається у повідомленні.

Керівник НАТО зауважив, що «Росія сповна скористалася підтримкою Білорусі, яка надала свою територію та інфраструктуру для російських військ для атак проти України та продовження агресивної війни».

Під час зустрічі з лідеркою білоруської опозиції союзники по Альянсу закликали Білорусь «зупинити співучасть у російській війні проти України та засудили намір Росії розгорнути ядерну зброю та системи, що є носіями такої зброї, на території Білорусі».

Столтенберґ висловив занепокоєння «посиленням тиску режиму Лукашенка на опозицію та громадянське суспільство і наголосив, що народ Білорусі має право жити в умовах свободи й демократії».

Як повідомляло Інше ТВ, “Найкращий спосіб захистити війська РФ, це вивести їх з України”, – США про ядерні погрози Москви 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube