Італія виключає участь своїх військових на боці України в війні проти росії


09:5805.05.2024

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто наголосив на тому, що Італія не має наміру здійснювати пряме військове втручання на підтримку України проти рф.

Про це повідомляє Corriere Della Sera, передає УНН.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто підкреслив, що хоча Італія завжди стоїть на позиції надання допомоги Україні, вона виключає пряме військове втручання у будь-якому конфлікті.

Крозетто зауважив, що умови для прямого військового втручання відсутні, оскільки Італія має чітку заборону на такі дії в своїй системі, за винятком випадків, передбачених міжнародним мандатом, наприклад, на виконання резолюції ООН.

Він також наголосив на тому, що пряме втручання Італії у ситуацію в Україні було б контрпродуктивним і могло б погіршити ситуацію.

Згадуючи заяви президента Франції Еммануеля Макрона щодо європейської єдності в разі загострення ситуації в Україні, Крозетто відзначив, що хоча він не засуджує Макрона, він не розуміє мету та користь таких заяв, які, на його думку, нагнітають напругу.

На запитання про можливість втручання Італії у разі посилення конфлікту, Крозетто підкреслив важливість дипломатії та пошуку мирного вирішення конфлікту, а також наголосив на необхідності мобілізації та тиску для досягнення миру.

Як повідомляло Інше ТВ, за результатами соцопитування ще до заяви президента Франції Еммануеля Макрона, який у лютому допустив відправку наземних військ в Україну, кожен другий молодий француз заявив, що готовий воювати в Україні, якщо це потрібно Франції



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube