Таємна вечеря. Шольц з Макроном узгодять позиції перед візитом Сі


12:0003.05.2024

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі за вечерею, щоб обговорити політику Європейського Союзу та Китаю.

Про це пише Politico.

Таємна зустріч двох важковаговиків ЄС, яка відбувається за кілька днів до візиту президента Китаю Сі Цзіньпіна до Європи, описується як напівприватний захід: Шольц і його дружина Брітта Ернст перебувають у короткій відпустці у французькій столиці, де вони зустрінуться з Макроном і його дружиною Бріджит у французькому ресторані.

Жоден з радників не братиме участі у вечері, за словами трьох осіб, які знають про неї і побажали залишитися анонімними, оскільки їм не дозволено виступати публічно.

Шольц і Макрон неодноразово конфліктували в останні роки, востаннє в лютому, коли президент Франції відкрив двері для потенційного введення сухопутних військ в Україну, що канцлер рішуче відкинув.

Ключовою темою дискусії стане візит Сі, який прибуває до Франції в неділю на три дні, після чого вирушить до Сербії та Угорщини. Вечеря дасть Шольцу можливість поінформувати Макрона про свою зустріч з Сі в Пекіні минулого місяця. Шольц і Макрон також розійшлися в думках щодо потенційного запровадження тарифів ЄС на субсидовані китайські електромобілі.

За словами Ноа Баркіна з Німецького фонду Маршалла, який першим повідомив про вечерю, Макрон спробує переконати канцлера приєднатися до нього на зустрічі з Сі наступного тижня разом з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Іншою ймовірною темою вечері буде політика ЄС, зокрема оборона та її фінансування. Макрон наполегливо просуває так звані оборонні облігації, які передбачають спільний європейський випуск боргових зобов’язань для фінансування військових інвестицій.

Шольц поки що відкидає цю ідею.

Нагадаємо: Французька Кассандра Макрон закликає Європу не сподіватися на США і зрозуміти, що відбувається, – The Economist



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube