Україна вже отримала від деяких партнерів зброю з дозволом бити по РФ, – глава МЗС Латвії (ВІДЕО)


17:1901.05.2024

Новопризначена міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже заявила, що Україна отримала від деяких партнерів західну зброю із дозволом бити по російській території. 

Про це Байба Браже розповіла в інтерв’ю “Європейській правді”

Наразі Україна отримує зброю від західних партнерів із публічним застереженням уникати ударів нею за межами України. Проте, вважає Браже, такий підхід може змінитися, і навіть більше – він уже змінюється. 

“Вже зараз є країни, які вже надали Україні зброю, без подібних обмежень”, – сказала глава МЗС Латвії. На уточнювальне запитання вона відповіла, що такі країни справді є.

Браже пояснила, що у цих випадках про зняття обмежень не говорили публічно.

“Звісно, не все оголошується публічно, і навіть краще не говорити це вголос до певного часу. Головне – вплив на полі бою. Бо тут є вибір: чи говорити про щось голосно, чи просто робити те, що треба”, – сказала вона.

Міністерка висловила переконання, що якщо є об’єкти, з яких Росія атакує Україну, то Україна має право на удар у відповідь, якщо ці об’єкти розташовані на російській території. За словами Браже, таке застосування зброї дозволяє міжнародне право.

Нагадаємо також: “Чи буде новий наступ на Херсон? Росіяни хочуть закріпитися на Правому березі”, – голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube