Україна передала Катару список з іменами українських дітей, які утримуються в росії


07:3326.04.2024

Протягом двох днів Україна провела у Катарі низку переговорів щодо повернення українських дітей, які утримуються в росії.

Про це повідомив український Омбудсмен Дмитро Лубінець, передає Інше ТВ.

«Відбулася передача списку з 561 української дитини, який ми передали Катару. Нам повідомили, що він вже опрацьовується російською стороною.

Обговорили питання повернення так званих “статусних” дітей: дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Ми наголосили, що юридично між біологічними батьками й офіційними всиновлювачами чи піклувальниками немає різниці. Тому РФ зобов’язана повертати дітей, незалежно від їхнього статусу.

Також Катар погодився прийняти перший список дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування і пропрацьовувати питання щодо їхнього повернення в Україну. Зазначу, що за нашими даними таких дітей може бути понад 3600», – поінформував Омбудсман.

Також він анонсував повернення групи українських дітей додому. «Наразі не розголошуємо деталі, адже наша позиція така: коли діти в Україні – тоді ми публічно повідомляємо про їхнє повернення», – підкреслив Дмитро Лубінець.

Також український Омбудсман поінформував, що Катар погодився брати участь у перемовинах з РФ щодо повернення цивільних громадян, які були незаконно затримані Росією.

Як повідомляло Інше ТВ, 22 березня завдяки Катару в Україну вдалося повернути ще 9 викрадених росією українських дітей



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube