ВР планує розгляд законопроєкту щодо створення державної ветеранської патронатної служби


11:3025.04.2024

Верховна Рада планує на одному з найближчих засідань розглянути законопроєкт №9423 щодо створення державної ветеранської патронатної служби, яка діятиме впродовж 5 років.

Про це УНН повідомляє з посиланням на порядок денний засідання ВР.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що для організації процесу поствоєнної адаптації демобілізованих військовослужбовців до цивільного життя пропонується в системі державної влади (при Кабінеті Міністрів України) створити Державну ветеранську патронатну службу, яка діятиме продовж 5 років на засадах державноволонтерського партнерства.

Працівниками служби будуть патронатні помічники – волонтери чи демобілізовані військовослужбовці. Згідно з законопроєктом, вони будуть виконувати такі обов’язки:

забезпечуватимуть маршрутизацію супроводу кожного закріпленого за ними військовослужбовця, як в адміністративних питаннях, так і в питаннях реінтеграції, психологічної адаптації, освіти, лікування та реабілітації;

розроблятимуть та контролюватимуть виконання індивідуальної програми адаптації кожного демобілізованого військового в цивільне життя.

супроводжуватимуть визначену кількість демобілізованих військовослужбовців в процесі їх адаптації у мирне життя.

Читайте: Президент ознайомився з деталями реалізації програми патронату Данії над Миколаївщиною (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube