Дуркує чи прикидається. Лукашенко наказав знайти в Білорусі нафту


07:3323.04.2024

Олександр Лукашенко, самоназваний “президент Білорусі”, дав завдання новопризначеному міністру природних ресурсів і охорони довкілля Сергієві Масляку знайти нафту.

Про це повідомляє пресслужба Лукашенка.

“Що стосується Міністерства природних ресурсів та охорони довкілля, ми нещодавно провели серйозну нараду в цьому плані. Скажу прямо: треба копати і шукати. Крім цього, треба, щоб ти змусив усіх у цьому напрямку працювати. Я не вірю, що в наших надрах немає того, що нам потрібно. От якщо хоч якоюсь мірою вирішиш це завдання – це пам’ятник можна ставити в будь-якому місці”, – сказав Лукашенко.

Він зазначив, що в Білорусі більш-менш розвідали родовища мінеральних добрив. “Але я не вірю, що у нас немає великих обсягів нафти”, – підкреслив Олександр Лукашенко.

У зв’язку з цим він звернув увагу на те, що у сфері розвідки і видобутку нафти в Білорусі наразі працює тільки одна компанія. Причому, як зазначив Президент, працює непогано, і керує нею хороший фахівець. Проте в цій сфері немає конкуренції.

“Не ми придумали – конкуренція повинна бути. Треба більше думок, більше вражень та інше”, – орієнтував він нового міністра.

Що стосується завдань у сфері природоохоронної діяльності, Лукашенко сказав: “Немає такого місця (більше у світі. – Прим.) для життя людей, яке подарувала нам, білорусам, природа. І нам треба це зберегти. Я людина дуже вимоглива, яка виросла в селі. Можна сказати, майже в лісі. І я звик дбайливо ставитися не тільки до тварин, а й до рослин. Їх має бути більше, багато має бути. Візьми під свій контроль висаджування дерев. Як я кажу, на укосах доріг, на неудобицях тощо. Скрізь може вирости дерево. А через 80 років це буде гарний лісоматеріал, який зможуть використовувати вже наші діти”.

Нагадаємо, раніше Лукашенко сказав, чому не вступає у війну. І чекає французів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube