Латвія відправить першу партію дронів до України. Бюджет програми – мінімум 10 млн євро на рік


07:3317.04.2024

У вівторок 16 квітня уряд Латвії ухвалив рішення про відправлення першої партії дронів до ініційованої Латвією коаліції дронів на підтримку України.

Про це пише Delfi з посиланням на прем’єр-міністра Латвії Евікуа Силіню, передає Інше ТВ.

Якщо до цього відправлення дронів здійснювалося на громадські пожертвування, то рішенням уряду через ініційовану Латвією коаліцію дронів стає можливою перша велика партія.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс зазначив, що це перший важливий внесок Латвії у цю коаліцію. У закупках задіяна місцева індустрія, і це означає, що коаліція дронів активно набирає обертів для підтримки України.

Дрони для України відрізняються високою якістю та пройшли перевірки, додав міністр.

Як нагадує Delfi, 14 лютого разом із Латвією листа про наміри членства в коаліції дронів підписали Україна, Данія, Естонія, Литва, Нідерланди, Німеччина та Швеція. 15 лютого до коаліції приєдналася Великобританія, а згодом про приєднання оголосила і Канада.

Латвія виділятиме на розвиток коаліції дронів не менше 10 млн євро на рік. Амбіція вхідних до коаліції дронів країн – забезпечити 1 млн дронів для потреб України. Підписавши лист про наміри, країни зобов’язуються вкладати ресурси у виробництво дронів, здійснювати постачання дронів та їх запчастин до України, а також проводити випробування дронів та навчання військ та сприяти впровадженню інших технічних рішень.

Як повідомляло Інше ТВ, 11 квітня у Вільнюсі Президент України Володимир Зеленський і Президент Латвії Едгарс Рінкевичс підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube