Сі Цзіньпін: Китай підтримує мирну конференцію, але визнану як Україною, так і росією


13:4616.04.2024

Глава Китаю Сі Цзіньпін під час переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Пекіні заявив, що Китай підтримує проведення “в належний час” міжнародної мирної конференції, але визнаної як Україною, так і росією, повідомили у вівторок у МЗС КНР, пише УНН.

Китай не є стороною в українській кризі, але постійно підтримує переговори про мир у свій спосіб. Китай заохочує та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню кризи, а також підтримує проведення в належний час міжнародної мирної конференції, визнаної як росією, так і Україною, яка забезпечує рівноправну участь усіх сторін і справедливі дискусії щодо всіх мирних планів. Китай буде підтримувати тісний зв’язок з усіма зацікавленими сторонами, включаючи Німеччину, з цього питання

– процитували Сі Цзіньпіна у МЗС Китаю.
Деталі

Обидва лідери, як повідомляється, провели “поглиблений обмін думками щодо української кризи (так у Пекіні називають війну – ред.), зазначивши, що і Китай, і Німеччина віддані цілям і принципам Статуту ООН, виступають проти використання ядерної зброї чи нападу на мирні ядерні об’єкти та закликають стосовно зусиль щодо належного вирішення питання глобальної продовольчої безпеки та дотримання норм міжнародного гуманітарного права”.

Сі підкреслив, що “за нинішніх обставин усі сторони повинні взяти на себе зобов’язання щодо якнайшвидшого відновлення миру, щоб запобігти ескалації конфлікту та навіть виходу з-під контролю”.

“З цією метою слід дотримуватися низки принципів: по-перше, зосередження на загальних інтересах миру та стабільності, а не на пошуку егоїстичних вигод; по-друге, охолоджувати ситуацію, а не підливати олію у вогонь; по-третє, накопичення умов для відновлення миру, а не подальше загострення напруженості; і по-четверте, зменшення негативного впливу на світову економіку, а не підрив стабільності глобальних промислових і постачальницьких ланцюгів”, – сказав Сі.

Читайте: РФ і Китай торгують міддю під виглядом брухту, щоб уникнути санкцій – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube