Байден знову закликав Конгрес до дій: “росія не зупиниться в Україні”


11:3316.04.2024

Президент США Джо Байден під час зустрічі із прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою подякував Празі за ініціативу із закупівлі снарядів для України та закликав Конгрес США схвалити законопроєкт щодо допомоги Києву. Про це повідомляє “Голос Америки”, передає УНН.

Я хочу подякувати вам за допомогу, пане прем’єр-міністре. За допомогу в забезпеченні майже 1 мільйона боєприпасів для України. Ми віддані виконанню нашої частини зобов’язань. Конгрес має схвалити продовження фінансування, яке є дуже важливим для Сполучених Штатів, і ухвалити наш двопартійний законопроект про національну безпеку – заявив Байден.

Він наголосив на терміновості питання. “Вони мають зробити це зараз. Зараз! Є міцна підтримка в Сенаті та Палаті представників”.

Байден вчергове підкреслив, що росія не планує зупинятись в Україні:

“росія не зупиниться в Україні. Це дуже вплине на НАТО. путін продовжить (нападати -ред.) і вся Європа, Сполучені Штати будуть під ризиком, якщо ми не зупинимо його в Україні”.

Своєю чергою Петр Фіала подякував Джо Байдену за лідерство у підтримці України.

“Ми робимо все можливе, щоб допомогти Україні та зупинити агресію путіна. Ми маємо продовжувати підтримку України так довго, скільки це можливо. Саме тому ми розвернули нашу чеську ініціативу боєприпасів”, – заявив прем’єр Чехії.

Він розповів, що Україна отримає сотні тисяч артилерійських снарядів у найближчому майбутньому – вже протягом “наступних кількох тижнів і місяців”.

Читайте: Reuters: Байден випереджає Трампа в опитуванні на 4%



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube