Білорусь перекинула ППО до НПЗ у Мозирі, – Беларускі Гаюн


10:1616.04.2024

Білорусь передислоковує засоби протиповітряної оборони для захисту нафтопереробного заводу (НПЗ) у Мозирі.

Про це проінформувала у Telegram моніторингова група “Беларускі Гаюн”, яка відстежує військову активність у країні.

За даними спільноти, переміщення військової техніки білоруських озброєних фіксують із 9 квітня. Зокрема, підрозділи військ ППО перекинуто в Єльський район Гомельської області.

Білорусь перекинула ППО до НПЗ у Мозирі, - Беларускі Гаюн 1
Білорусь перекинула ППО до НПЗ у Мозирі, - Беларускі Гаюн 3

“Беларускі Гаюн” пише, що передислоковано підрозділи 1146-го зенітного ракетного полку, що охороняє Білоруську АЕС, на озброєнні якого п’ять батарей ЗРК “Тор-М2К”, і 147-го зенітного ракетного полку, озброєного ЗРК “Оса-АКМ”.

“Загалом у Єльський район могли перекинути дві батареї (по одній від кожного полку). Що ж змусило білоруських військових послабити охорону такого стратегічного об’єкта, як АЕС? Військових розмістили як у самому Єльську, так і на околицях населеного пункту Половки. […] Село розташоване приблизно за 3 км від Мозирського нафтопереробного заводу. На тлі атак на російські НПЗ, які успішно реалізує Україна, зростає загроза і для НПЗ, розташованих у Білорусі”, – ідеться в дописі.

Моніторингова група вважає, що підрозділи ППО було перекинуто в Єльський район для прикриття Мозирського НПЗ від ударів безпілотників.

“НПЗ може прикрити і дивізіон ЗРК С-400 ЗС РФ, розташований на аеродромі Боков (Мозир). А навесні минулого року повідомляли, що завод планує придбати “систему спостереження за безпілотниками”. За нашою інформацією, підрозділи 1146-го зенітного ракетного полку можуть перебувати в Єльському районі до кінця 2024 року”, – пише “Беларускі Гаюн”.

Нагадаємо, Лукашенко сказав, чому не вступає у війну. І чекає французів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube