Канада слідом за США наклала нові санкції проти Білорусі


07:3716.04.2024

Канада оголосила про санкції проти 21 фізичної особи у відповідь на систематичні зловживання режиму Лукашенка і подальші переслідування білорусів, які протестують проти результатів президентських виборів 2020 року. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Канади, передає УНН.

Зазначається, що санкції спрямовані проти нинішніх і колишніх високопосадовців, включно зі співробітниками сил безпеки, прокурорами, представниками судової системи та адміністрацією виправних і “виховних” колоній у Білорусі, які брали участь у придушенні права білорусів на мирні протести.

Ці особи були залучені або співучасники свавільних арештів і затримань, жорстокості, залякування та надмірного застосування сили проти білорусів, які протестували проти фальсифікованих виборів, а також у жорстокому поводженні з ними після того, як вони були неправомірно засуджені, засуджені та ув’язнені. Євросоюз вже ввів санкції проти цих осіб – йдеться у повідомленні.

Про санкції оголошено на полях візиту до Оттави лідера білоруської опозиції Світлани Ціхановської, яка перебуває у вигнанні.

Ми ніколи не потерпимо відвертого ігнорування демократичних прав. Сьогодні ми посилаємо Білорусі чітке повідомлення: Канада продовжуватиме підтримувати білорусів у їхній боротьбі за реалізацію свого права на демократичне майбутнє. Ми продовжуватимемо тиснути на режим Лукашенка та підтримувати правозахисників і політв’язнів – Мелані Жолі, міністр закордонних справ Канади.

Читайте: РФ і Китай торгують міддю під виглядом брухту, щоб уникнути санкцій – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube