Макрон сподівається на “олімпійське перемир’я”. В Парижі готують безпрецедентні антитерористичні заходи


14:1415.04.2024

Президент Республіки Еммануель Макрон за 102 дні до старту Олімпійських ігор в Парижі цього літа представив дві альтернативи проведення церемонії відкриття на Сені.
За майже 100 днів до церемонії відкриття, запланованої на 26 липня на Сені, багато французів все ще стурбовані загрозою тероризму. У понеділок Еммануель Макрон визнав, що у Франції є кілька альтернатив, якщо церемонія відкриття Олімпійських ігор, яка вперше буде організована за межами стадіону, не зможе відбутися на Сені.

-Є план Б і план В, – сказав глава держави у понеділок вранці в прямому ефірі з Великого палацу. Ми готуємо їх паралельно. Ми будемо аналізувати їх в режимі реального часу. У нас є церемонія, яка буде обмежена Трокадеро і, отже, не охоплюватиме всю Сену”. Еммануель Макрон також згадав про можливість повернення на “Стад де Франс”. “Це те, що класично робиться”, – додав він в ефірі телеканалів BFMTV та RMC.

“Так, воно того варте”, – сказав він про організацію церемонії на Сені. Найбільше терористи хочуть, щоб ми перестали мріяти. Вони хочуть, щоб молодь не ходила на тераси кафе, концерти та спортивні заходи. Ми організовуємося. Немає ніякої наївності. Ми дуже чітко усвідомлюємо. Ми ділимося всією інформацією. Ми збираємося забезпечити себе засобами для проведення чудової церемонії відкриття. Але, перш за все, у нас буде чотири великі церемонії, тому що є церемонії відкриття і закриття, а потім відкриття і закриття Паралімпіади (на Площі Згоди)”.

Еммануель Макрон також зазначив, що “за кілька тижнів до початку церемонії відкриття” буде посилена охорона “XXL”. Він додав слухачці, яка хвилювалася за свого сина: “Якщо є єдине місце, де ваш син буде в безпеці, то це тут. Ми будемо перевіряти всіх, хто входить і виходить (з периметру безпеки). Ми будемо сильно обмежувати рух транспорту. Я хотів би вибачитися перед усіма місцевими жителями, тому що буде багато обмежень для фізичних та юридичних осіб. За вісім днів до цього місто буде повністю оточене. Ми будемо репетирувати. Ми вирішили встановити систему квитків для верхніх і нижніх причалів, які будуть платними. Для верхніх причалів, які є безкоштовними, також буде система продажу квитків, щоб ми могли бачити, хто приходить”. Таким чином, це обережний, але впевнений і сповнений ентузіазму президент, який наближається до Ігор у столиці: “Ми хочемо показати найкраще обличчя Франції”, – оголосив він.

Еммануель Макрон також зберігає надію на “олімпійське перемир’я” під час Ігор. Його мета – покласти край бойовим діям у різних поточних конфліктах: в Україні, Газі, Судані тощо.

“Ми будемо працювати в напрямку олімпійського перемир’я”, – сказав президент, оголосивши, що “попросить” президента Китаю Сі Цзіньпіна, з яким він має зустрітися, “допомогти” йому в цьому питанні.
Еммануель Макрон не втрачає надії на припинення бойових дій на різних фронтах під час різних заходів і прагне “залучити до цієї мети багатьох наших партнерів”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube