Передані Україні британські мінні тральщики повернулись в Портсмут: будуть готуватись до навчань Sea Breeze-2024 (ФОТО)


20:3913.04.2024

Два переданих Україні Британією мінних тральщики прибули до Портсмута, де вони будуть готуватись до навчань Sea Breeze-2024, спільних навчаннях протидії між Королівськими ВМС, ВМС США та ВМС України.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії, передає Інше ТВ.

«Два українські шукачі мін, нещодавно передані з Королівських ВМС до ВМС України, прибули до Портсмута напередодні серії багатонаціональних військово-морських навчань. Прибуття кораблів, які тепер називаються «Черкаси» та «Чернігів», знаменує собою значний крок у роботі Великої Британії щодо підтримки трансформації та модернізації ВМС ЗС України», – інформує Міністерство оборони Великої Британії.

Передача кораблів, які раніше називалися Shoreham і Grimsby, почалася минулого року – обидва брали участь у навчаннях Joint Warrior 23 і Exercise Sea Breeze 23 у водах Великої Британії. Їхня передача на початку цього року стала можливою завдяки гарантії кредитної лінії покупця, наданій експортно-кредитним агентством Великобританії, UK Export Finance.

Наразі кораблі не можуть зайти в Чорне море через умови Конвенції Монтре, яка обмежує прохід військових суден через протоку Босфор під час війни. Однак вони створюватимуть критично важливий потенціал для України в її майбутньому захисті її узбережжя, оскільки Велика Британія прагне підтримувати довгострокові можливості українських ВМС, водночас вони прагнуть захистити комерційне судноплавство шляхом виявлення та знешкодження морських мін.

Відданість Великої Британії підтримці України була непохитною з моменту незаконного повномасштабного вторгнення в 2022 році. Будучи одним із найбільших військових донорів України, Велика Британія продемонструвала свою відданість значною військовою допомогою, виділивши понад 7 мільярдів фунтів стерлінгів на підтримку Збройних Сил України на сьогоднішній день.

За останні 18 місяців екіпажі кораблів пройшли ряд навчань та тренувань з інструкторами Королівського флоту, брали участь у багатонаціональних навчаннях «Joint Warrior 23-II» та «Exercise Sea Breeze 2023».

В Портсмуті кораблі проходитимуть підготовку до навчань у водах Великої Британії з Королівським флотом та ВМС Сполучених Штатів Америки. В майбутньому набутий досвід стане в нагоді Україні під час взаємодії з країнами-партнерами за стандартами НАТО.

Як повідомляло Інше ТВ, В очікуванні британських мінних тральщиків: Міноборони започатковує угруповання протимінних сил у Чорному морі (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube