У Джорджії суд відхилив прохання Трампа зняти звинувачення про втручання в вибори – він закликав голову комісії “знайти” для нього голоси


10:0605.04.2024

Cуддя штату Джорджія відхилив прохання експрезидента Дональда Трампа зняти з нього звинувачення у справі про втручання у вибори штату 2020 року, які, на його думку, порушують його права на свободу слова

Про це повідомляє Reuters.

Суддя Верховного суду округу Фултон Скотт МакАфі встановив, що в обвинувальному висновку стверджується, що заяви Трампа та 14 інших обвинувачених у справі були зроблені “з метою сприяння злочинній діяльності” і не захищені Першою поправкою до Конституції США.

Трампу та іншим обвинуваченим було пред’явлено звинувачення у рекеті та інших злочинах у зв’язку з їхніми спробами скасувати поразку Трампа в Грузії на користь президента-демократа Джо Байдена. Вони не визнали себе винними.
Ця справа є однією з чотирьох кримінальних справ, які розглядаються проти Трампа з наближенням виборів 5 листопада. Його перший судовий процес, пов’язаний з виплатою грошей за мовчання порнозірці, має розпочатися в Нью-Йорку наприкінці цього місяця.

“Президент Трамп та інші відповідачі з усією повагою не погоджуються з наказом судді МакАфі і продовжать оцінювати свої можливості щодо оскарження Першої поправки”, – сказав у своїй заяві Стів Садоу, провідний адвокат Трампа у справі Джорджії.

Звинувачення у Джорджії стосуються спроб зібрати альтернативний список президентських вибірників, які пообіцяли проголосувати за Трампа, незважаючи на перемогу Байдена в штаті, а також телефонного дзвінка Трампа в січні 2021 року, в якому він закликав керівника виборчої комісії штату “знайти” достатню кількість голосів для подолання його незначної поразки.

Рішення МакАфі є сигналом про те, що він продовжить просувати справу до суду, навіть якщо Трамп і вісім співвідповідачів продовжують свої спроби дискваліфікувати Фані Вілліс, прокурора, який здійснює нагляд за справою. Апеляційний суд Джорджії має вирішити, чи розглядати це питання найближчими тижнями.

МакАфі заявив, що саме присяжні будуть визначати, чи діяв Трамп та інші обвинувачені, серед яких його колишній особистий адвокат Руді Джуліані та колишній керівник апарату Марк Медоуз, зі злочинним умислом.

Він сказав, що обвинувачені можуть відновити свій протест після того, як будуть виявлені додаткові докази.
У Трампа є й інші нерозглянуті заперечення у цій справі, в тому числі твердження, що він має імунітет від звинувачень, пов’язаних з офіційними діями, які він здійснював на посаді президента.

Нагадаємо, Лідер мітингарів під час штурму Капітолію проведе сім років за ґратами



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube