В Угорщині почали розслідування після публікації аудіозапису про корупцію в уряді Орбана


07:3829.03.2024

Прокуратура Угорщини почала розслідувати заяви опозиціонера Петера Мадяра про те, що уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана приховував корупцію в країні, пише NV.

Правоохоронці повідомили, що прокурори зберегли й оцінили аудіозапис Мадяра, і розслідування вже триває.

Так, ексміністерку юстиції Юдіт Варгу і ще одну людину заслухали як свідків. Вона не стала заперечувати автентичність свого голосу на записі Мадяра.

Читайте також: Закликав «окупувати Брюссель». Орбан різко розкритикував Євросоюз і «західний світ»
Також у справі фігурує колишній державний секретар міністерства юстиції Пал Волнер, звинувачений 2022 року в отриманні хабарів від колишнього голови судових приставів Дердя Шадла. Обидва не визнали себе винними, водночас прокуратура вимагає для обох тюремного ув’язнення.

26 березня опозиціонер Петера Мадяр оприлюднив аудіозапис, на якому чути голос колишнього міністра юстиції Юдіт Варги. На записі чиновниця підтверджує змову угорських чиновників для приховування корупції.

Політик також виступив проти корупції в Угорщині, звинувативши Орбана в підтримці олігархічної системи. Зокрема, він звинуватив у корупції Антала Рогана, керівника відомства прем’єр-міністра Орбана.

Опублікований запис вказує на нібито причетність Рогана до корупційних схем, а також показує, що Роган керував потугами щодо змін доказів у суді.

Пізніше в Будапешті тисячі людей вийшли на протест після оприлюднення аудіозапису про приховування корупції в уряді прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Вони вимагали відставки прем’єр-міністра.

Читайте: Факельна хода в Будапешті – Мадяр збирає сили проти Орбана (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube