“Ми знаходимось в стагнації”, – Подоляк прокоментував звільнення Данилова (ВІДЕО)


08:3128.03.2024

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів. чому звільнили секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова.

В ефірі Radio NV Подоляк заявив, що не радив би шукати у звільненні Данілова конспірологі та нагадав, що президент Володимир Зеленський сказав, що йде перезавантаження тих чи інших органів державної влади, які «треба оптимізувати під той етап війни, на якому ми знаходимось».

Також радник голови ОП нагадав слова Зеленського про те, що Данілов залишається в команді і буде працювати на іншому напрямку.

Крім того, за його словами, призначення секретарем РНБО Олександра Литвиненка посилить аналітичну складову.

«Ми знаходимося в стагнації і потрібно відпрацьовувати сценарії, що нам треба робити, — з погляду війни як такої, ресурсного забезпечення війни і інформаційної складової в цій війні, щоб підсилити розуміння у наших партнерів. Стагнація — це якраз здорожчання війни», — пояснив Подоляк.

Нагадаємо, 26 березня Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на його місце голову Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Олександра Литвиненка.

Данілов був тринадцятим секретарем РНБО України й обіймав цю посаду з 3 жовтня 2019 року.

Литвиненко заявив, що дізнався про своє призначення у день, коли воно відбулося, та наголосив, що наразі не дає коментарів.

Коментуючи своє звільнення, Данілов подякував президенту України Володимиру Зеленському за довіру, а своїй команді – за роботу.

«Головне, що ми маємо пам’ятати завжди і що я завжди сповідував — не боятися, ніколи і нікого, йти вперед і вірити в Україну, вірити в народ України!» — написав він.

Данілов не повідомив, чим надалі буде займатися. Водночас Зеленський заявив, що Данілова переводять на інший напрямок.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube