У США зробили заяву щодо вступу України в НАТО


13:2823.03.2024

Заступниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер заявила, що на цьогорічному саміті НАТО у Вашингтоні буде закладено шлях до майбутнього членства України в Північноатлантичному альянсі, пише Кореспондент.

Чиновниця відзначила, що Україна не відступає перед російською агресією, тож “США, наші союзники й партнери у світі не відступлять теж”.

“Україна вирішила бути членом трансатлантичної спільноти. Український народ не лише поділяє наші цінності й відданість демократії, свободі та верховенству права, але й мужньо боронить ці цінності у той час, як Росія намагається знищити Українську державу та спосіб життя”, – заявила заступниця міністра оборони США.

Як наголосила Волландер, США разом із союзниками й партнерами по всьому світу “залишаються рішуче налаштованими надати Україні ресурси, необхідні їй для спротиву кремлівській агресії”.

“Наші інвестиції в оборону України – це також інвестиції у нашу спільну безпеку: трансатлантичну й глобальну. Саме тому стратегічний успіх України дуже важливий у різних вимірах: економічному, у відбудові, поверненні біженців, кроках до набуття членства у ЄС, обороні й безпеці, справедливості й підзвітності”, – підсумувала представниця Пентагону.

Нагадаємо, цьогорічний саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Читайте: “Шведський прапор буде не єдиним синьо-жовтим прапором у штаб-квартирі НАТО”, – колова комітету Альянсу в Києві



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube