Трамп вигадав історію, в якій фігурує Зеленський, – ЗМІ


08:5018.03.2024

45-й президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розповів історію про те, як він нібито перехитрив своїх опонентів-демократів, оприлюднивши “запис” телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у 2019 році. Ця розмова стала ключовим фактором його першого імпічменту.

Про це повідомляє CNN, пише Gazeta.ua.

Історія Трампа – цілковита вигадка. Жодного запису його розмови із Зеленським ніколи не було оприлюднено. Через майже п’ять років після дзвінка в липні 2019 року не існувало жодного відомого запису розмови з американської сторони. 

Трамп стверджував, що, коли представник Демократичної партії Ненсі Пелосі, яка тоді була спікером Палати представників, “почула” цей запис, вона була розлючена тим, що її обдурили попередні “неправдиві” описи дзвінка її союзників.

“У що, чорт забирай, ви мене втягнули? Ви чули цей дзвінок? Він не робив нічого з цього!”, – за словами Трампа нібито сказала Пелосі.

За словами Трампа, він дозволив демократам робити “все більш дикі і дикі” заяви про те, що він висловив Зеленському, “а потім ми опублікували запис”.

Речник Пелосі Аарон Беннетт заявив, що історія Трампа є “нісенітницею без фактів”.

З кінця 2019 року Трамп намагається переписати реальність про телефонну розмову із Зеленським. Президент України сказав, що Україна хоче купувати зброю у США, Трамп підштовхнув його розслідувати справу проти Джо Байдена, який тоді був потенційним опонентом Трампа від Демократичної партії на президентських виборах 2020 року, а також дослідити безпідставну теорію змови про нібито втручання України у вибори 2016 року.

Те, що Білий дім Трампа фактично оприлюднив у вересні 2019 року, було приблизною письмовою стенограмою розмови, яка скоріше підтверджувала, ніж суперечила основним твердженням урядового викривача про те, що сказав Трамп.

Телефонні розмови президента США з іноземними лідерами зазвичай не записуються американською стороною. Замість цього вони неточно фіксуються в письмовій формі за допомогою програмного забезпечення та американських чиновників, які їх прослуховують.

Підполковник армії у відставці Александр Віндман, який був одним із чиновників, що слухали розмову Трампа із Зеленським, будучи на той час головним експертом з питань України в Раді національної безпеки Білого дому (і який пізніше став важливим свідком у розслідуванні щодо імпічменту), повідомив CNN у текстовому повідомленні, що “немає жодних записів” цієї розмови.

Як повідомляло Інше ТВ, Трамп погрожує кривавими наслідками в разі поразки у листопаді



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube