Індія оголосила дату наймасштабніших виборів на планеті


12:3217.03.2024

Індія оголосила дату загальних виборів, які розпочнуться 19 квітня і триватимуть шість тижнів. Більшість опитувань вже прогнозують перемогу чинного прем’єр-міністра Нарендри Моді та його індуїстської націоналістичної партії “Бхаратія Джаната”, повідомляє Reuters, передає УНН.

Зазначається, що це найбільші вибори у світі із майже мільярдом виборців, які мають право голосу.

Голосування у найбільшій демократії світу розтягнеться на сім етапів, різні штати голосуватимуть у різний час, а результати будуть оголошені 4 червня.

Понад 970 мільйонів виборців – це 10% населення світу, обиратимуть 543 депутатів нижньої палати парламенту терміном на п’ять років.

Моді, який балотується на третій термін поспіль, зіткнувся з невеликими труднощами, оскільки головний опозиційний альянс із понад двох десятків регіональних партій на чолі з партією Індійський національний конгрес, схоже, дає тріщини, на тлі суперництва, політичних перебіжчиків та ідеологічних столиків.

Аналітики кажуть, що вибори, ймовірно, закріплять Моді як одного з найстійкіших і найпослідовніших лідерів Індії, який прагне перетворити країну зі світської демократії на відверто індуїстську державу.

Кожен етап виборів триватиме один день, і цього дня голосуватимуть кілька виборчих округів, розташованих у різних штатах, густонаселених містах та віддалених селищах. Поетапне голосування дозволяє уряду розгорнути десятки тисяч військових для запобігання насильству та транспортуванню членів виборчих комісій та машин для голосування.

Читайте: Індія запустила супутник для вивчення чорних дір (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube