Путін заявив, що Бельгія з’явилася завдяки Росії і пообіцяв Гагаузії захист від Молдови (ФОТО, ВІДЕО)


06:3507.03.2024

Бельгія, як незалежна держава, з’явилася значною мірою завдяки Росії, заявив президент РФ Володимир Путін.

Про це він сказав на зустрічі з учасниками Всесвітнього фестивалю молоді.

«Бельгія значною мірою з’явилася на карті світу як незалежна держава у тому числі значною мірою завдяки Росії та позиції Росії. Але це сьогодні вже не має значення», – сказав президент країни-агресорки РФ Путін.

В той же час диктатор зустрівся з головою автономної Гагаузії у складі Молдови Євгенією Гуцул, яка теж була на молодіжному фестивалі, а перед тим зустрічалася з головою Ради федерацій Валентиною Матвієнко. Як повідомила сама Гуцол, Путін “пообіцяв надати підтримку гагаузькому народу”. 

«На полях Всесвітнього фестивалю молоді в Сочі президент Росії Володимир Путін обговорив зі мною складну регіональну та геополітичну проблематику, в епіцентрі якої перебуває наша Гагаузія», – написала Гуцул в своєму Telegram-каналі.

Вона зазначила, що розповіла Путіну про «беззаконні дії влади в Молдові», яка мститься Гагаузії за громадянську позицію та вірність національним інтересам.

«Кишинів крок за кроком забирає наші повноваження, обмежує бюджет, порушує законні права, провокує нестабільність та дестабілізацію у Гагаузії та у всій країні», – стверджує Євгенія Гуцул.

Путін заявив, що Бельгія з'явилася завдяки Росії і пообіцяв Гагаузії захист від Молдови (ФОТО, ВІДЕО) 1
Путін заявив, що Бельгія з'явилася завдяки Росії і пообіцяв Гагаузії захист від Молдови (ФОТО, ВІДЕО) 3


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube