Ще 2 багатія із списку Forbes відмовились від російського громадянства


21:1429.02.2024

Творці IT-компанії Veeam Software Андрій Баронов і Ратмір Тимашев відмовилися від російського громадянства, повідомляє Forbes з посиланням на знайомого бізнесменів. Обидва підприємці, за даними видання, давно живуть за кордоном: Баронов у Швейцарії, а Тимашев – у США. Після відмови від російського паспорта в них залишилося громадянство Кіпру, пише Медуза.

Із 2017 до 2021 року Баронов і Тимашев входили в рейтинг 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. У 2020 році журнал оцінював статки Баронова в 770 мільйонів доларів, Ратміра Тімашева – у 680 мільйонів доларів. Основа їхніх статків – це дохід від продажу Veeam Software американському венчурному фонду Insight Partners за п’ять мільярдів доларів.

Forbes пише, що Баронов ще 10 місяців тому опублікував пост у соцмережі LinkedIn про те, що подав документи на вихід із російського громадянства. Знайомий Баронова підтвердив, що бізнесмен ініціював вихід із російського громадянства у квітні 2023 року, це питання було вирішене в грудні того ж року. Сам Баронов цього не коментував.

У своєму пості в LinkedIn Баронов написав, що “глибоко вражений” російським вторгненням в Україну.

Ратмір Тімашев вийшов із громадянства Росії в січні 2024 року. Він підтвердив виданню цю інформацію.

Нагадаємо, на початку лютого стало відомо, що російський бізнесмен Василь Анісімов вирішив вийти із російського громадянства. Він став сьомим мільярдером, який зробив це від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube