Сенат США проведе слухання через американські чипи, знайдені у російській зброї


16:1622.02.2024

У вівторок у Сенаті США відбудуться слухання щодо використання американських чипів у російських системах озброєнь, повідомив сенатор Річард Блюменталь у своїй заяві в середу.
Слухання постійного підкомітету Сенату з розслідувань будуть присвячені тому, як Росія ухиляється від експортного контролю, покликаного перешкодити їй використовувати американські технології у війні в Україні, додали в офісі законодавця-демократа, який очолює групу.
Про це повідомляє Reuters.

Група запросила інформацію та документи у чотирьох великих американських виробників напівпровідників – Advanced Micro Devices (AMD.O), Analog Devices (ADI.O), Intel (INTC.O) і Texas Instruments (TXN.O).
Попередня інформація, отримана групою експертів, показала, що з моменту вторгнення Росії в Україну майже два роки тому ці чотири компанії “значно збільшили” експорт до країн, які потенційно можуть використовуватися Росією для обходу американського експортного контролю, йдеться в повідомленні.

Напівпровідники американського виробництва були виявлені в різноманітному обладнанні, що використовується російськими військовими, заявили в офісі Блюменталя, від безпілотників і радіостанцій до ракет і бронетехніки.

Сполучені Штати та їхні союзники запровадили санкції проти Москви та експортний контроль для тих, хто підтримує російську військову та оборонну промисловість.
Компанія Advanced Micro Devices заявила, що поділяє занепокоєння сенатської комісії з питань національної безпеки і розробила процедури для дій у разі виявлення перенаправлення її продукції до Росії.

Компанія Texas Instruments заявила, що співпрацює з комісією і виступає проти використання її мікросхем у російському військовому обладнанні, заявивши, що припинила продавати свою продукцію в Росію в лютому 2022 року.

Intel також заявила, що призупинила всі поставки клієнтам у Росії та Білорусі після початку конфлікту, що вона дотримується експортного законодавства та санкцій, і що її контракти вимагають від клієнтів та дистриб’юторів дотримуватися тих самих правил.

Analog Devices заявила, що співпрацює з комісією Сенату і не підтримує “незаконне перенаправлення своєї продукції до країн або організацій, на які поширюються американські або міжнародні санкції”.

Раніше повідомлялося, що США планують розширити виробництво мікрочипів, – Reuters



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube