Сенатори подадуть до Конгресу резолюцію, яка засуджує відступ Угорщини від демократії


07:3719.02.2024

Сенатори подадуть до Конгресу двопартійну резолюцію, яка засуджує відступ від демократії в Угорщині та закликає уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана зняти блокування вступу Швеції до блоку НАТО, пише ЛБ.

У резолюції сенатори відзначають “важливу роль, яку Угорщина може відігравати в європейській та трансатлантичній безпеці”, але вказують на її неспроможність виконати попередні обіцянки не бути останнім союзником НАТО, який погодив членство Швеції.

Вони додають, що Угорщина “поставила під загрозу трансатлантичну безпеку в ключовий момент для миру та стабільності в Європі”.

Резолюція сенаторів критикує дедалі тепліші відносини Орбана з Росією та Китаєм і зазначає, що хоча Будапешт відкрив свої двері для українських біженців, він також “опирався і послаблював санкціям Європейського Союзу щодо Російської Федерації”.

Орбана, якого багато хто вважає найближчим союзником Кремля в Євросоюзі, протягом тривалого часу критикували за зневажання стандартів блоку щодо демократії та верховенства права. ЄС затримав фінансування Будапешта на мільярди через порушення його правил.

Читайте: Угорщина приєдналась до коаліції з розмінування України



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube