Столтенберг про допомогу Україні: не благодійність, а інвестиції у власну безпеку


15:4914.02.2024

Військова допомога Україні у війні з Росією не є благодійністю. Це інвестиції у власну безпеку країн Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАТО.

“Ми ніколи не можемо вважати мир само собою зрозумілим. Але немає жодної безпосередньої військової загрози жодному союзнику НАТО. НАТО продовжить домагатися того, щоб у Москві не було місця для прорахунків щодо нашої готовності та рішучості захистити всіх союзників”, – заявив він.

Столтенберг додав, що цього тижня відбудеться засідання Ради НАТО-Україна та віртуальне засідання Контактної групи з оборони України під керівництвом США.

“Обидві ці зустрічі будуть присвячені нашій підтримці. Ми продовжуємо допомагати Україні наближатися до стандартів НАТО в усьому – від закупівель до логістики. Союзники продовжують здійснювати великі поставки зброї, обладнання та боєприпасів. Ця підтримка приносить реальну користь”, – наголосив генсек НАТО.

Він зазначив, що з допомогою союзників “хоробрі українці відвоювали половину території, захопленої Росією, відкрили коридор у Чорному морі та завдають великих втрат російським військам”.

“Підтримка НАТО – приклад істинного трансатлантичного розподілу тягаря. Я вітаю нещодавнє рішення ЄС про новий великий пакет допомоги.
І я розраховую, що Конгрес США незабаром піде за цим рішенням. Це не благодійність. Це інвестиції в нашу власну безпеку”, – підкреслив Столтенберг.

Читайте: Столтенберг відповів Трампу, який заявив, що сприяв би нападу РФ на країни НАТО



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube