Зеленський провів перше засідання Ставки з новим військовим керівництвом: про що говорили


18:0212.02.2024

Сьогодні, 12 лютого, Президент України Володимир Зеленський провів перше засідання Ставки Верховного Головнокомандувача з новим військовим керівництвом.

Про це він написав на своєму телеграм-каналі, передає Інше ТВ.

За словами Президента, «пріоритетні питання незмінні: фронт і захист прифронтових регіонів, людей та критичної інфраструктури від російського повітряного терору». Окрім цього, було приділено увагу таким напрямкам фронту, як Авдіївка, Куп’янськ, Південь, забезпечення армії всім необхідним: снаряди, дрони, РЕБ.

На Ставці було заслухано доповіді Головкома Сирського та начальника Генерального штабу Баргилевича, представників розвідок, командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ, а також доповіді енергетиків і голів військово-цивільних адміністрацій прифронтових областей щодо подальшої розбудови багаторівневого захисту об’єктів електро-, водо- та теплопостачання.

Також було ухвалено рішення щодо збільшення кількості та спроможностей мобільних вогневих груп, поінформував очільник української держави.

Як повідомляло Інше ТВ, у вечірньому зверненні 10 лютого Президент України Володимир Зеленський назвав заступників нового Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського (полковник Вадим Сухаревський відповідатиме за безпілотні системи і розвиток застосування дронів нашими воїнами, а полковник Андрій Лебеденко – за інновації) і заступників нового начальника Генерального штабу Збройних Сил України Анатолія Баргилевича (бригадний генерал Володимир Горбатюк відповідатиме за роботу штабів, планування, управління, бригадний генерал Олексій Шевченко – за логістику, а бригадний генерал Михайло Драпатий – за підготовку, якісне тренування наших військових).

11 лютого Президент України призначив нових командувачів Об’єднаних сил ЗСУ, Сил ТрО ЗСУ та ДШВ.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube