Остін терміново госпіталізований через загострення хвороби


06:2912.02.2024

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін знову госпіталізований через проблеми з сечовим міхуром. Усі керівні структури держави проінформовані про ситуацію.

Про це заявив прес-секретар Пентагону Пет Райдер, повідомляє сайт відомства.

За словами Райдера, 11 лютого близько 14:20 за Вашингтоном, охорона Остіна доправила його в Національний військово-медичний центр Волтера Ріда для обстеження у зв’язку з симптомами, що вказують на невідкладні проблеми із сечовим міхуром.

Заступник міністра оборони, голова Об’єднаного комітету начальників штабів, а також Білий дім і Конгрес, проінформовані про ситуацію.

Пізніше 70-річний Остін передав свої обов’язки заступнику міністра оборони Кетлін Хікс, повідомив у своїй заяві прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер.
Минулого місяця республіканські і демократичні законодавці розкритикували Остіна за те, що він не повідомив про діагноз раку і подальші госпіталізації в грудні і січні, в тому числі президенту Джо Байдену. Деякі відомі республіканці, в тому числі колишній президент Дональд Трамп, закликали звільнити Остіна з посади.
Цей інцидент поставив Байдена в незручне становище, і Остін вибачився під час телевізійного брифінгу. На 29 лютого заплановано його свідчення в Конгресі щодо цієї ситуації.
Байден, демократ, заявив, що довіряє Остіну, незважаючи на те, що президент визнав помилкою.
Своїм оголошенням про поїздку міністра до лікарні і швидким рішенням передати його обов’язки заступнику Пентагон продемонстрував рішучість уникнути повторення політичного скандалу, що стався минулого місяця.

Нагадаємо, що 14 лютого Остін мав взяти участь у засіданні Рамштайну.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube