У нас ще вистачає охочих воювати, але є критична нестача військової техніки, особливо ракет, – посол Маркарова


14:5209.02.2024

Посол України в США Оксана Маркарова в інтерв’ю Bloomberg заявила, що Україна зіткнулася з “критичною нестачею” військової техніки, пише ЛБ. Водночас Маркарова висловила оптимізм, що законодавці США вийдуть із глухого кута та нададуть допомогу Україні.

“У нас ще вистачає охочих воювати – немає вибору, власне, ми захищаємо свої домівки – але у нас закінчується техніка, особливо ракети та перехоплювачі”, – заявила Маркарова.

Вона додала, що ця підтримка потрібна “на вчора”.

Її коментарі прозвучали у той час, коли запит адміністрації Байдена на фінансування України в розмірі 60 млрд доларів застряг на Капітолійському пагорбі. У четвер Сенат заявив про підтримку військової допомоги, але її доля в Палаті невідома.

Сенат США прийняв процедурне рішення для розгляду надання допомоги Україні

“Я була дуже рада почути, що це була дуже сильна двопартійна підтримка, звісно, ще не остаточна, лише перший крок у правильному напрямку. Немає альтернативи продовженню цієї підтримки”, – сказала вона.

Фінансування все ще стикається з важкою боротьбою в Палаті представників, де деякі республіканці виступають проти збільшення допомоги Україні, а інші хочуть прив’язати її до суворіших заходів на південному кордоні США.

Підтримка США для фінансування України зменшилася, оскільки конфлікт увійшов у третій рік, і оскільки адміністрація Байдена стикається з гострими проблемами безпеки в інших місцях, зокрема на Близькому Сході після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС.

Читайте: Маркарова сказала, скільки у США ще є грошей для України



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube