Мобілізація має бути справедливою, полювання на вулицях – не правильно, – Зеленський (ВІДЕО)


10:1629.01.2024

Представники ТЦК не повинні ходити вулицями та шукати чоловіків призовного віку, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

За його словами, новий закон про мобілізацію повинен виключати таку можливість для представників ТЦК.

«Є випадки, коли представники військкоматів ходили вулицями і шукали хлопців, які не приходили до військкоматів… Чи це правильно? Абсолютно ні. Вони не повинні цього робити. Тому я попросив наших військових і депутатів, коли вони готуватимуть цей законопроєкт, щоб не було шансів ходити вулицями», – заявив Зеленський.

За його словами, сьогодні є можливості застосування діджитал-формату тощо. Президент нагадав, що зараз ми живемо в час цифровізації, а Україна є дуже цифровізованою країною. Тому є можливість вирішити відповідне питання сучасним способом. 

Але з іншого боку, вважає Зеленський, у нас воєнний стан, під час якого важко говорити про захист свободи з країн, які не перебувають у війні. На початку війни люди виїжджали з України, тому що рятували себе і дітей. Деякі повернулися. І зараз 30 млн. людей пацює, вони вс захищають Європу і світ, стверджує президент.

Але він наголосив на тому, що “ми би хотіли, щоб люди мобілізаційного віку, які виїхали поза законом, повернулись”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube