В США анонсували виділення Україні $11,8 млрд. в рамках додаткового фінансування


07:0424.01.2024

У вівторок міністр фінансів США Джанет Єллен запевнила прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, що адміністрація Байдена має намір виділити Києву 11,8 мільярда доларів бюджетної підтримки в рамках додаткового запиту на фінансування з боку США.

Про це повідомляє Reuters.

У заяві Казначейства після віртуальної зустрічі двох посадовців йдеться, що Єллен “підкреслила важливість якнайшвидшого ухвалення Конгресом рішення про фінансову підтримку України”.

Додатковий бюджетний запит адміністрації Байдена на ще 61 мільярд доларів для України, включаючи бюджетну підтримку і 30 мільярдів доларів для Міністерства оборони США на постачання Україні зброї та іншої підтримки, вже кілька місяців буксує в Конгресі, оскільки республіканці вимагають, щоб він поєднувався зі змінами щодо посилення контролю за безпекою на американо-мексиканському кордоні.

Цей захід також передбачав би надання Ізраїлю допомоги в розмірі 14 мільярдів доларів. Цього року Конгрес також намагався уникнути закриття уряду, і минулого тижня ухвалив тимчасовий захід для забезпечення фінансування урядових установ США.

Міністерство фінансів США заявило, що лідерство США у наданні прямої бюджетної підтримки Україні стане каталізатором для інших донорів, які, як очікується, забезпечать приблизно три чверті потреб України у зовнішньому фінансуванні до 2024 року, що підтримують життєво важливі державні операції, включаючи лікарні, школи та служби швидкого реагування.

“Фінансова підтримка України залишається нерозривно пов’язаною з її успіхами на полі бою”, – заявили в Казначействі, додавши, що це також демонструє рішучість США та їхніх союзників захищати територіальний суверенітет і свободи демократичних країн.
“Надання фінансової підтримки Україні допоможе Україні перемогти у війні та просувати інтереси національної безпеки США у світі”, – додали у Казначействі.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube