Кремль дав політтехнологам завдання збільшити у Франції кількість противників підтримки України та прихильників зближення з РФ – WP


08:3131.12.2023

Сергій Кирієнко, перший заступник голови адміністрації президента РФ, доручив кремлівським політтехнологам розпалювати політичну ворожнечу у Франції через соцмережі та французьких політичних діячів, лідерів громадської думки та активістів.

Про це в суботу, 30 грудня, пише газета The Washington Post з посиланням на документи з Кремля, які є у розпорядженні однієї з європейських служб безпеки, передає Delfi.

“Ці документи показують, що мета Москви – підірвати підтримку України та послабити рішучість НАТО”, – зазначають журналісти.

На думку авторів статті, ці зусилля РФ аналогічні тому, що відбувається в Німеччині, “де Кремль спробував об’єднати вкрай правих і вкрай лівих в антивоєнний альянс”.

Імена задіяних з цією метою політтехнологів у документах, з якими змогла ознайомитися редакція, зазначені не були, йдеться у публікації.

Серед тез, які мають просувати кремлівські політтехнологи, — твердження, що західні санкції проти Росії завдали шкоди французькій економіці через спад торгівлі, внаслідок якого країна ризикує впасти в “найглибшу соціальну та економічну кризу останніх років”, а також твердження, що постачання зброї Україні залишили Францію без зброї для самооборони.

Як пише WP, у 2023 році кремлівська група Кирієнко дала вказівку просувати повідомлення, які збільшили б у Франції кількість тих, хто не хоче “платити за війну іншої країни”. Також їм необхідно було підштовхнути “страх перед прямою конфронтацією з Росією та початком третьої світової війни за участю Європи” та збільшити кількість тих, хто хоче “діалогу з Росією про побудову спільної європейської архітектури безпеки”.

Щодо США, то їх слід було подати як країну, яка використовує Україну як інструмент для ослаблення позицій Росії в Європі.

Журналісти нагадують, що на запитання про названі документи прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що це не більше ніж черговий фейк. З одного боку, тому що Сергій Кирієнко займається внутрішньою політикою РФ, а з іншого — тому, що “всім аналітикам зрозуміло”, що “вся Європа страждає” від санкцій щодо Росії.

Як повідомляло Інше ТВ, Термінове засідання Радбезу ООН після масованої ракетної атаки росії на Україну: хто з країн засудив атаку, і як в черговий раз збрехав Небензя



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube