Крадій українських дітей: на головній ялинці Білорусі диктатор Лукашенко побажав українським дітям з Донбасу стати «міцними білорусами»


06:0631.12.2023

На головній ялинці Білорусі були присутні українські діти з Донбасу. Їх відкрито привітав самопроголошений президент Олександр Лукашенко. Поплічник Путіна закликав дітей «вірити у силу добра». 

Цією зустріччю Лукашенко кинув виклик міжнародному обуренню з приводу причетності його країни до депортації Москвою українських дітей, підкреслює Associated Press. 

Про це пише RFI, передає Інше ТВ.

Головна ялинка країни проходила в Палаці Республіки. Усього на заході були присутні приблизно 2,3 тисячі дітей, — йдеться на офіційному сайті президента РБ. Окрім традиційних учасників таких святкувань — відмінників, переможців творчих конкурсів та дітей із соціальних категорій — на ялинку привезли також дітей, що перебувають в Білорусі «на оздоровленні». Зокрема, мова йде про дітей з українського Донбасу. 

За словами Лукашенка, у дітей у залі різні життя і різні долі.

«Я вам хочу просто порадити як людина, яка мала дитинство теж непросте: все у ваших руках. Якщо ви захочете, ви будете міцними білорусами», — сказав дітям самопроголошений президент Білорусі.

У своїй промові Лукашенко зазначив, що «в Білорусі немає чужих дітей, і ця країна завжди відкрита для всіх, хто втратив мир». 

«Не повинно бути дітей, які тікають від війни. Ми повинні підхопити цих дітлахів вчасно, привезти до себе додому, обігріти і зробити їх дитинство щасливішим», — заявив поплічник Путіна. 

Як повідомляло Інше ТВ, Лукашенко – співучасник викрадення і позбавлення ідентичності українських дітей, – Єльський університет



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube