Міністр оборони Фінляндії: війна в Україні ведеться за майбутнє усієї Європи


07:3325.12.2023

Війна в Україні ведеться за майбутнє усієї Європи.

Про це Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен Хяккянен написав у різдвяному привітанні миротворцям, опублікованому на сайті Міністерства оборони, повідомляє Служба новин Yle.

За словами міністра оборони, немає жодних ознак швидкого закінчення війни в Україні.

«Силова політика Росії породила почуття незахищеності та невизначеності в Європі та, побічно, у всьому світі. Ми отримали болісний доказ того, що більша держава може вважати себе вправою втручатися у вибір свого меншого сусіда і готова використати військову силу для досягнення власних цілей», – пише Хяккянен.

За словами Міністра оборони Фінляндії, 2023 рік увійде в історію в багатьох відношеннях: як військовий рік, а також у зв’язку з вступом Фінляндії до НАТО та укладанням угоди про оборонне співробітництво DCA зі Сполученими Штатами.

«Завдяки вступу до НАТО наша безпека гарантована найсильнішим оборонним союзом у світі. Альянс, принципи якого свідчать, що напад на одну країну-члена – це напад на весь альянс», – пише Хяккянен.

Як повідомляло Інше ТВ, Путін не задовільниться тільки частиною України – в Україні зараз вирішується доля всієї Європи, – Боррель



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube