“Останній українець” – в РФ запустили ІПСО, щоб зіпсувати нам настрій. Але гляньте на “джерело” (ФОТО)


19:1920.12.2023

В РФ продовжують створювати інформаційні-психологічні кампанії, які мають призвести до занепаду духу українців. Цього разу там вигадали фейковий продаж різдвяного червоного светра із надписом “Останній українець”.

На фейк звернули увагу фахівці Stop Fake. Вони вияснили, що скриншот, який почали поширювати мережею, виявився підробним. Виявилося, що пропагандисти зімітували сторінку одного з найбільший в Україні маркетплейсів – Rozetka, де нібито й продавали різдвяний светр.

Зверніть увагу також на сторінку, яка розповсюджує цю фальшивку – вона намагається асоціювати себе з Миколаєвом.

"Останній українець" - в РФ запустили ІПСО, щоб зіпсувати нам настрій. Але гляньте на "джерело" (ФОТО) 1
"Останній українець" - в РФ запустили ІПСО, щоб зіпсувати нам настрій. Але гляньте на "джерело" (ФОТО) 3

Але кидається у вічі хоча би те, що на сторінці цієї “Розетки” немає жодної інформації про продавця, назви товару та ціни.

“Подібний наратив про “останнього українця” поширює Росія ще з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, про те, що Захід “руками українців” готовий воювати з Росією до “останнього українця”, заявляв президент РФ Володимир Путін. Таким чином агітпроп хоче показати, що РФ воює не з Україною, а з Заходом, і тому просування російських військ “не так блискавично, як мало бути”, з іншого боку метою цього наративу є показати нібито ставлення української влади до свого народу – як до ресурсу, який не цінується і бездумно кидається в “наперед програшні атаки”, – пояснив Stop Fake про можливу причину створення такого фейку.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube