Європейський суд відхилив позов російського мільярдера абрамовича щодо санкцій ЄС


13:3620.12.2023

Європейський суд у Люксембурзі в середу, 20 грудня, відхилив скаргу російського бізнесмена романа абрамовича на рішення Євросоюзу занести його до санкційного списку на тлі російського збройного вторгнення в Україну, повідомляє DW, пише УНН.

абрамовича внесли до санкційного списку ЄС разом із російськими чиновниками, бізнесменами та олігархами в березні 2022 року. У Євросоюзі заявили, що він “має давні й тісні зв’язки з володимиром путіним”, “мав привілейований доступ до президента і підтримував із ним дуже добрі стосунки”.

На думку ЄС, ці зв’язки дали змогу магнату “зберегти його значні статки”, і, отже, “він отримав вигоду від російських керівників, відповідальних за анексію Криму або дестабілізацію України”.

ЄС також вказав, що абрамович, як один із провідних російських бізнесменів, забезпечував “істотне джерело доходу для уряду росії”.

У своєму позові бізнесмен назвав рішення “невиправданим втручанням” у його основні права, закріплені в законодавстві ЄС, і заявив, що в оцінці Європейського Союзу була “явна помилка”. Суд ці доводи не переконали.

Читайте: Війна і мистецтво: НАЗК показало колекцію творів мистецтва Абрамовича на майже $1 млрд. (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube