У МЗС Румунії викликали посла рф, через падіння російського дрона-камікадзе на своїй території


18:2114.12.2023

Міністерство закордонних справ Румунії викликало посла рф в Бухаресті валерія кузьміна після падіння російського безпілотника на території країни.

Про це йдеться в заяві МЗС Румунії, передає УНН.

У дипломатичному відомстві наголошують, що цей випадок став новим порушенням повітряного простору Румунії, що суперечить міжнародному праву.

МЗС висловлює рішучий протест у зв’язку з інцидентом, спричиненим неконтрольованим падінням безпілотника, який використовувався в атаці на українську портову інфраструктуру в ніч з 13 на 14 грудня, в безлюдному периметрі, розташованому приблизно за 4 км вище за течією від міста Грінду

– йдеться в заяві.
Румунія також наполегливо вимагає припинення неодноразових нападів на українське населення та цивільну інфраструктуру, а також безвідповідальної ескалації російською федерацією безпекової ситуації, в тому числі на кордоні між Румунією та Україною.

МЗС поінформувало та проводить консультації з союзниками по НАТО щодо подій на кордоні між Румунією та Україною, включаючи сьогоднішній інцидент. Крім того, Міністерство закордонних справ викличе главу дипломатичної місії російської федерації

– резюмували в Міністерстві закордонних справ Румунії.

Читайте: Туреччина проти присутності США у Чорному морі, але за “мінно-тральну” коаліцію з Болгарією і Румунією



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube